Gildehaus Dinkelloop

De Gildehaus Dinkelloop op zaterdag 21 maart a.s. gaat niet door i.v.m. de noodzakelijk te nemen maatregelen m.b.t. het Corona-virus.

In de persconferentie die premier Rutte heeft gegeven is gesteld dat (sport) evenementen met meer dan 100 mensen in heel Nederland moeten worden afgelast.

Hopelijk tot een volgende GD loop in 2021!!

Mede namens het bestuur van Loopgroep De Lutte,
Organisatie team Gildehaus Dinkelloop


Het was erg nat tijdens 33e editie van de “Gildehaus Dinkelloop”. Waarschijnlijk doordat het weer niet veel goeds in petto had.
Voor de organisatie was het vele water ook een probleem. In het begin van de week leek het nog dat het goed zou gaan komen, maar helaas. De Dinkel was op meerdere plekken overstroomt. De oplossing was een gewijzigd parkoers, wat nog steeds erg de moeite waard was.
Bij de start was het nog regenachtig, maar gaandeweg de dag werd het droger. De lopers hadden er echter geen last van en op de diverse drinkposten werd hun water, sinaasappels, bananen en bij enkele posten zelfs warme thee aangeboden. De sfeer onder de lopers was net als andere jaren onveranderd goed. Tijdens de loop werd er gepraat en heerlijk gelachen.

Bij aankomst werd onder het genot van een kop koffie en een krentenbol nog gezellig nagebabbeld. Ervaringen tussen geoefende lopers en mensen die minder lang de loopsport beoefenden werden uitgewisseld. Voor de loopgroep misschien wel de mooiste reden om deze loop te organiseren. Het gaat er niet om hoe hard je kan, maar hoeveel plezier je aan het lopen kan beleven. En dit slaagt bij elke GD-loop erg goed. Zoals een lid van de loopgroep het treffend uitdrukte: De GD-loop, een mooie “kuier-loop”
Volgend jaar, ongeveer 4 weken voor de Enschede marathon, zal er weer een nieuwe GD-loop plaatsvinden. We hopen het dan droog te houden.
Voor foto’s van dit evenement zie deze website en de facebook pagina van Loopgroep De Lutte.

Organisatieteam GD-loop

Zoal ieder jaar organiseert Loopgroep De Lutte wederom het unieke evenement de “Gildehaus Dinkelloop”. Voor de meesten kortweg de “GD-loop” genoemd. Dit loopevenement dat alweer voor de 33e keer gehouden wordt kenmerkt zich erin dat het geen wedstrijd is maar een gezellige lange duurloop door de prachtige omgeving van De Lutte en de Duitse grensstreek.

De loop wordt gekenmerkt door het gezamenlijk hardlopen in een vooraf bepaalde afstand en tempo. De meeste hardlopers gebruiken deze loop om zich voor te bereiden op de grotere wedstrijden in het voorjaar zoals bijvoorbeeld de halve of hele marathon van Enschede. De loopgroep wil tegen een gering bedrag lopers de gelegenheid geven om op ontspannen wijze een goed verzorgde duurloop te houden. Er is een mogelijkheid om mee te doen op de volgende afstanden en tijden:

36 km loop met een tempo van 11 km/uur
36 km loop met een tempo van 9km/uur
19km loop met een tempo van 11km/uur
19 km loop met een tempo van 9 km/uur

We benadrukken dat dit geen wedstrijd is. We blijven bij elkaar en er is voldoende gelegenheid om loopervaringen met elkaar uit te wisselen. De trainingsloop mag je zien als een persoonlijke test of je de afstand die je wilt lopen aan kunt, en te kijken waar je staat in de voorbereiding van een halve- of hele marathon. Dit gebeurt onder het toeziend oog van een aantal zeer ervaren atleten.
Op verschillende plekken op de route hebben we verversingsposten waar water/thee en stukken fruit (banaan/sinaasappel) worden aangeboden. Dus, drinken of eten voor onderweg meenemen is absoluut niet nodig. Na de loop staat de koffie klaar en kan je met een aangeboden krentenbol erbij nog eens gezellig nababbelen.

Parkeerplaats en douches zijn aanwezig op loopafstand. Inschrijving is vooraf aan de loop en mogelijk tot 15 min. voor de start van 09.00 uur. En dat allemaal voor slechts € 6,- per persoon.
Jullie zijn van harte welkom op 16 maart aanstaande.
Het is elk jaar erg leuk en we willen deze ervaring graag met jullie delen. We hopen jullie de 16e te mogen verwelkomen.

Organisatieteam GD-loop
Loopgroep De Lutte

Gildehaus Dinkelloop 2018

Wel eens met de gedachte rond gelopen om dit jaar een halve- of hele marathon te gaan lopen? Streef je doelen na, je moet er wat voor over hebben maar het geeft enorm veel voldoening! Wij als loopgroep willen jullie daarbij helpen en organiseren al jaren een prachtige- en goed verzorgde duurloop van 18 en 36km in een door jullie gekozen tempo van 9 of 11 km/h.
Deze loop wordt gehouden op zaterdag 24 maart a.s. We benadrukken dat dit geen wedstrijd is en blijven bij elkaar om onderweg over allerlei zaken te praten, die ons als gezamenlijke hobby bezighoudt. De trainingsloop is meer een persoonlijke test of je de afstand die je wilt lopen aan kunt, en om te kijken waar je staat in de voorbereiding van een halve- of hele marathon. De route gaat door de mooie natuur in het grensgebied van De Lutte en Gildehaus waarbij we o.a. door het Bentheimer Wald en het Lutterzand (afhankelijk van de te lopen afstand) zullen komen. Op verschillende plekken op de route hebben verversingsposten waar water/thee en stukken fruit (banaan/sinasappel) worden aangeboden. Vooraf kun je in zaal “De Vereeniging” van koffie/thee genieten en na de loop staat dit ook klaar en dan ook nog met een lekkere krentenbol erbij. Parkeerplaats en douches zijn aanwezig op loopafstand. Inschrijving is vooraf en mogelijk tot 15 min. voor de start om 09.00 uur. En dat allemaal voor slechts € 6,- per persoon. Jullie zijn van harte welkom op de 24 maart a.s.
We doen ons best om er wederom iets moois van te maken.

Agenda 2024

Snertloop

  Zondag 1 december 2024

Sponsoren

  • Cafe-Zalencentrum-De-Vereeniging-Website.jpg
  • Emsflower-GmbH-Website.jpg
  • Eshuis-Accountants-en-Belastingadviseurs-B.V.-Website.jpg
  • Installatiebureau-Vasterink-B.V.-Website.jpg
  • Landhuishotel-De-Bloemenbeek-Website.jpg
  • Running-Center-Enschede-Website.jpg
  • Schulte-Energie-en-Techniek-Website.jpg
  • Spar-Scheur-De-Lutte-Website.jpg
  • Twents-Broodhoes-Website.jpg
  • Unive-Oost-Organisatie-B.V.-Website.jpg

Volg ons op: