Heurnetocht

Zondag 1 mei 2016 organiseert de wandelafdeling van de Loopgroep De Lutte alweer de 10e editie van de Heurnetocht in De Lutte, een jubileum zogezegd.Heurnetochtfoto1-2012

De belangstelling voor dit wandelevenement is duidelijk stijgende en de organisatie heeft  er zoveel zin in dat ze nu al bezig is nieuwe prachtige routes te verkennen. Routes over onbekende (bos)paadjes, weilanden en boerenerven waarbij op unieke pauzeplekken halt gehouden kan worden. Kortom, alle aanwezige lokale wandelkennis en ervaring binnen de club wordt aangesproken. De routes zullen ook dan weer geschikt zijn voor Nordic Walkers en ook uw meegebrachte hond is, mits aangelijnd, welkom. Zie fotoalbums voorgaande jaren.

De afstanden en starttijden staan al vast:

40 km:    07.30 tot 09.30 uur

30 km:    07.30 tot 09.30 uur

20 km:    08.00 tot 09.30 uur

10 km:    09.30 tot 11.00 uur

5 km:     09.30 tot 11.00 uur.

 

Foto2Heurnetocht2012

 

De 5 km route is tevens een aantrekkelijke route voor jonge gezinnen; hier staan de kinderen centraal en zijn er extra pauzeplekken met vertier ingelast

 

Start- en eindpunt: Pannenkoekhoes De StroperBentheimerstraat 25 7578 ND De Lutte

De Heurnetocht georganiseert door de wandelafdeling van Loopgroep De Lutte had zondag j.l. niet te klagen over het weer. Het KNMI had een natte zondag voorspeld, echter Pluvius was ons welgezind dus het was bijna de gehele dag zonnig en droog en daardoor perfect wandelweer.
Wederom kon de organisatie een toename van het aantal wandelaars registreren, ruim 500. Wij horen dat dit vooral te danken is aan de altijd perfect aangegeven routes, goede verzorgingsposten en de aanwezigheid van geweldig natuurschoon in De Lutte en omgeving.
Voor volgend jaar staat de 10e editie gepland op zondag 1 mei 2016, zet deze datum al vast in uw agenda. De organisatie kijkt er in ieder geval nu al naar uit!

Klik HIER om de foto's te bekijken welke gemaakt zijn tijdens Heurnetocht.

Heurnetocht 2014 OldtimersZondag 4 mei was het alweer de achtste Heurnetocht. De weergoden waren ons goedgezind want het was weliswaar ’s morgens vroeg nog frisjes maar goed weer om te wandelen. Dit jaar was er, naast de gebruikelijke 5/10/20/30 afstanden, voor het eerst ook de 40 km.

De opkomst was boven verwachting, met als meest gewilde afstand de 10 en de 20 km. Net als voorgaande jaren waren de routes ook nu weer met zorg uitgezet, zandpaden en asfaltwegen wisselden elkaar af. Na terugkomst van verschillende lopers kregen we veel complimenten over de routes, ook van mensen die hier de omgeving best wel goed kennen, zij hadden ook op paden gelopen waarvan ze het bestaan niet kenden.

Op de pauzeplekken was voor vertier gezorgd; houtzaagdemonstraties, en er waren diverse oldtimers te bezichtigen. Ook de deelname aan de (kinder)route van 5 km. was dit jaar veel hoger dan voorgaande jaren en er waren leuke dingen te doen voor de kinderen onderweg.

Het totale aantal deelnemers was dit jaar net iets boven de 400. Al met al een zeer geslaagde Heurnetocht!

Foto Carlo ter Ellen,

fotoalbum Heurnetocht 2014

Wie is online

We hebben 13 gasten en geen leden online

Agenda 2018

Gildehaus Dinkelloop
  Zaterdag 24 maart

Dorpsloop
  Zaterdag 14 juli

Heurnetocht
  Zondag 6 mei

Snertloop
  Zondag 2 december

Inschrijven Snertloop

Knop Klik hier

Sponsoren

 • Aly en Huub van Langen.jpg
 • Auto-Meijerink.jpg
 • Auto-Wessel.jpg
 • Bakkerij-Wantia.jpg
 • Buurman_Facilitair.jpg
 • Emsflower.jpg
 • Eshuis Accountants en Belastingadviseurs B.V.jpg
 • Installatiebureau Vasterink B.V.jpg
 • Landhuishotel-Bloemenbeek.jpg
 • LG-Schasfoort-FC-C.jpg
 • Pan restaurant B.V.jpg
 • Punt.jpg
 • Schulte-Energie-Techniek.jpg
 • Unive Verzekeringen.jpg
 • Visschedijk_Facilitair.jpg

Volg ons op: